Blog

Blog

Nem elég a CSR vagy ESG stratégia 2024.03.05. - 10:01 Nem elég a CSR vagy ESG stratégia Nem elég a CSR vagy ESG stratégia: hosszú távú tervezésre van szükség a megvalósításhoz Napjainkban már megkerülhetetlen menedzsment stratégiává vált a társadalmi felelősségvállalás: a magyar vállalatok működését is egyre inkább meghatározza a környezeti és szociális fenntarthatóság melletti elköteleződés. Ennek hátterében az a nemzetközi és immár hazai tendencia áll, amely szerint a cégek átfogó szemlélettel, stratégiai szinten kezelik a CSR témakörét. Nincs is igazán más választásuk, hiszen egyrészt a törvényi szabályozás, másrészt az üzleti és munkavállalói elvárások is egyre inkább ebbe az irányba mutatnak. Cikkünkben megmutatjuk, a WHC milyen elvek mentén alakította ki a saját CSR stratégiáját.
Startup partners discussing project at laptop, watching video presentation, sharing ideas, Business employees working at computer together. Mentor, coach explaining training course to intern 2023.08.23. - 16:24 Vezetői mentoring: mert mindenkinek szüksége van arra, amije nincs A vezetői mentoring a vállalkozó kedvű emberek munkájának hatékonyságát hivatott növelni. A gyengébbik nemként elkönyvelt nők között rengeteg a vállalkozó szellem, akik karrierépítés céljából állandóan keresik a szakmai fejlődés módját. Szokták is mondani, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő áll. Ebben lehet valami, hiszen a nők határozottan törekednek rá, hogy a külsejük helyett a tudásuk alapján ítéljék meg őket.   
Tuti tippek állásinterjúra – Így hozd ki magadból a maximumot! 2023.06.28. - 10:29 Tuti tippek állásinterjúra – Így hozd ki magadból a maximumot! Az állásinterjú még a nagyobb rutinnal rendelkező munkakeresők számára is stresszes helyzet lehet – nem véletlenül, hiszen ezeken az elbeszélgetéseken valóban sok múlik. Itt van alkalmuk ugyanis először megmutatni rátermettségüket, szakmai kompetenciájukat, és személyiségüket egyaránt. A jó benyomás pedig csodákra képes: a sikeres kiválasztáshoz is nagyban hozzájárulhat. Szeretnél a legjobban teljesíteni az interjúkon? Legfrissebb blogcikkünkben szakértői tippekkel segítünk, hogy a legtöbbet hozd ki magadból!
Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg! 2023.06.21. - 08:33 Álmaid állását keresed? Profi tippeket adunk, hogyan találd meg! Az álláskeresés sosem egyszerű feladat, főleg, ha a karriercéljaid szempontjából a legideálisabb pozícióban szeretnél elhelyezkedni. Hogyan tűnj ki a tömegből első pillantásra már az önéletrajzoddal? Hogyan készülj fel az állásinterjúra és nyűgözd le a leendő munkaadódat? Milyen jellemző kérdéseket tesznek fel a HR-esek, és mi ezekre a jó válasz? Legfrissebb blogcikkünkben ezekre a kérdésekre is választ adunk, hasznos gyakorlati tippek mellett.
Generációk a munkerőpiacon 2023.03.31. - 14:02 Generációk a munkerőpiacon Jelenleg immár négy különböző generáció aktív a munkaerő-piacon, ezzel eddig soha nem tapasztalt kihívásokat okozva a munkáltatóknak. A különböző korcsoportokhoz tartozó munkavállalók ugyanis merőben eltérő preferenciákkal, gondolkodásmóddal, munkamódszerrel, elvárásokkal rendelkeznek, máshogy motiválhatók és különböző kommunikációs stílusokat igényelnek. Mégis hogyan lehet ebből előnyt kovácsolni és a sokszínűséggel, a különböző generációk együttműködésével hatékonyságot és eredményességet növelni? Erre keressük a választ!
Előzd meg a kiégést! 2023.03.17. - 16:38 Előzd meg a kiégést! A burnout szindróma – vagyis a kiégés – egyre elterjedtebb, mely hosszútávon fennálló fokozott érzelmi megterhelés, stresszhatások következtében alakul ki és fizikai-érzelmi-mentális kimerüléssel jár. A kiégés következtében elveszítjük motivációnkat, munkakedvünket, céljainkat, úrrá lesz rajtunk a reménytelenség érzése. A kiégést elkerülni könnyebb, mint kezelni, megelőzéséhez azonban mind a munkavállaló, mint a munkáltató aktív hozzájárulása szükséges. Blogcikkünkben bemutatjuk a kiégés folyamatát, tüneteit, valamint megelőzésének eszközeit is.
Új távlatokat nyitnak a Magyarországon tanuló külföldi diákok a munkaerőpiacon – érdemes lecsapni rájuk! 2023.02.21. - 08:58 Új távlatokat nyitnak a Magyarországon tanuló külföldi diákok a munkaerőpiacon – érdemes lecsapni rájuk! Egyre több egzotikus nyelvet anyanyelvként beszélő külföldi hallgató vállal munkát hazánkban Új trend van kibontakozóban Magyarországon: egyre több távoli országból érkező fiatal folytatja egyetemi tanulmányait itthon. Az angol mellett valamilyen ritkább, de keresett nyelven – például franciául, arabul, mongolul vagy kínaiul – anyanyelvi szinten beszélő, motivált és képzett diákok pedig szívesen vállalnak munkát is tanulmányaik mellett. Ez pedig számos magyarországi – akár külföldi központú, hátterű – vállalat számára valóságos aranybányát jelent a munkaerő szempontjából.
A WHC mesterséges intelligenciával segíti a külföldi munkavállalók magyarországi beilleszkedését és mindennapi életüket 2022.11.24. - 15:26 A WHC mesterséges intelligenciával segíti a külföldi munkavállalók magyarországi beilleszkedését és mindennapi életüket A hiányszakmákban továbbra is szükség van külföldi munkavállalókra a termelési szint fenntartásához és ezzel a magyar munkahelyek megőrzéséhez. Ennek megfelelően egyre több hazai cég foglalkoztat távoli országokból (jellemzően Ázsiából) érkező kollégákat – hiszen erre a magyar jogszabályok könnyített feltételek mellett lehetőséget biztosítanak. Ráadásul ebben a legújabb technológiák is egyre nagyobb segítséget jelentenek: a WHC Csoport mesterséges intelligencián alapuló chatbot megoldást alkalmaz annak érdekében, hogy megkönnyítse a külföldi munkatársakkal folytatott kommunikációt, beilleszkedésüket és mindennapi életüket.
Szövetkezeti foglalkoztatás. 2022.09.21. - 18:38 Változik a KATA, nő a rezsi, tombol az infláció: mentsvár lehet a szövetkezeti foglalkoztatás Napjaink globális és hazai gazdasági környezete évtizedek óta nem látott körülményeket teremt Magyarországon. Legtöbbünk számára mindennapi kihívást jelent az infláció miatti áremelkedés és az energiaellátás-biztonsági intézkedések által jelentkező többletköltség kigazdálkodása. Emellett a hazai adózási törvények átalakítása miatt több százezer, korábban KATA-rendszerben adózónak kell más típusú munkavégzési lehetőség után néznie. A kisgyermekkel otthon levők, diákok, valamint a nyugdíjasok számára jelenthet reális opciót a szövetkezeti foglalkoztatás.
Több száz forinttal nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt, a nyugdíjasokat és kismamákat folyamatosan számos jól fizető pozíció várja 2022.06.15. - 10:03 Több száz forinttal nőtt idén a diákmunkások órabére az SZJA-mentesség miatt, a nyugdíjasokat és kismamákat folyamatosan számos jól fizető pozíció várja Nyakunkon a nyár, ilyenkor több tízezer diák vállal munkát – egyrészt a pénzkereseti lehetőség miatt, másrészt a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati idejüket töltik ilyenkor a fiatalok. A bérezés országrészenként eltérő lehet: könnyű fizikai, kisegítő, alkalmi és vendéglátós munkákban bruttó 1 300-1 600 Ft között alakulnak az órabérek. Szellemi pozíciókban ez 1 500-1 800 Ft is lehet óránként. Nyelvtudást igénylő (angol és valamilyen második idegen nyelv) munkakörben pedig a 2 000-2 500 Ft/óra sem elképzelhetetlen. IT területen nagyobb a szórás, 2 000-3 000 Ft között alakul a bérezés, tapasztalat függvényében.
Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség 2022.05.18. - 16:27 Kulturális sokszínűség a munkahelyen – lehetőség, nem nehézség Hazánkban is egyre többen dolgoznak multikulturális környezetben, így a mindennapokban különböző kultúrájú és hátterű, más-más országokból származó kollégákkal kell együttműködnünk a közös célok elérése érdekében. Miközben a sokszínűség számos előnnyel járhat, az is gyakori, hogy a kulturális különbségek és eltérő viselkedési normák nehézségeket, vagy akár komolyabb konfliktusokat is okoznak a munkahelyi közösségekben. Hogyan alakíthatunk ki elfogadó és eredményes multikulturális csapatokat? Mely kompetenciák fejlesztésével kovácsolhatunk előnyt a diverzitásból? Legfrissebb blogcikkünkből kiderül!
Hogyan javíthatják a Belbin-féle csapatszerepek a munkahelyi teljesítményt? 2022.04.28. - 09:07 Hogyan javíthatják a Belbin-féle csapatszerepek a munkahelyi teljesítményt? Gyermekkorunkban kialakult családi minták nyomán, illetve alaptermészetünkből fakadóan bizonyos jellemvonásaink egészen a felnőtt életünkig elkísérnek bennünket. Előfordulhat azonban, hogy egyszerre több szerepben is komfortosan érezhetjük magunkat, így a munkavállalás során nehezen tudjuk, mi is pontosan a nekünk való pozíció. Meredith Belbin kutató és tanácsadó A ​team, avagy az együttműködő csoport című könyvében 9 szerepet vázol fel, amelyek megfigyelhetők a különböző munkacsoportokban. Ezen szerepek mindegyikének szem előtt tartásával és az egymás közötti interakciók vizsgálatával a vezetők és menedzserek rugalmasabb és sikeresebb csapatokat építhetnek. Amennyiben mi is szeretnénk ennek a jól működő csapatnak a tagjai lenni, egy gyors teszt segítségével könnyebben kiigazodhatunk a munkacsoportban betöltött szerepünkön.
A WHC Csoport helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnerei munkaerőpiaci igényeit 2022.04.21. - 10:59 A WHC Csoport helyben szolgálja ki nyugat-magyarországi partnerei munkaerőpiaci igényeit A Nyugat-Dunántúl az ország gazdaságilag legfejlettebb régiói közé tartozik, melynek munkaerőpiaci helyzete az osztrák és szlovák határ közelsége miatt is speciális jellemzőkkel bír. A partnerekkel való közvetlen együttműködés és a munkaerőpiaci igények hatékony kiszolgálása érdekében a WHC Csoport, hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatója a térség mindhárom megyeszékhelyén – így Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is ­– helyi képviseleti irodát működtet. Regionális irodabemutató cikksorozatunk aktuális részében a nyugat-magyarországi régiót járjuk körbe.
A személyiségvonások ma már ugyanannyira fontosak a munkahelyen, mint a szakmai tudás 2022.04.06. - 11:10 A személyiségvonások ma már ugyanannyira fontosak a munkahelyen, mint a szakmai tudás Egyre inkább felértékelődnek a „puha” készségek a munkaerőpiacon. Az álommunkát megtalálni sosem volt könnyű feladat. A mai szélsebesen változó munkaerőpiac pedig egyértelműen az alkalmazkodásról szól, mind a munkavállalók, mind a munkaadók részéről.  Továbbra is fontos a szakmai tudás és a munkatapasztalat egy-egy állás betöltésekor, vagy az előremenetelnél, azonban az úgynevezett puha készségek – úgymint az empátia, a felelősségvállalás vagy az együttműködési készség – ma már egyenlő súllyal esnek a latba a munkahelyen. Ha sikeresek szeretnénk lenni a karrierünkben, ha szeretnénk elégedetten és boldogan bejárni a munkahelyünkre, érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen készségekre kell kiemelt figyelmet fordítani. Cikkünkben erre világítunk rá.
Huge milestone in the life of WHC: the company has acquired a majority stake in one of the leading HR service providers of the Adriatic region 2022.03.25. - 09:46 Huge milestone in the life of WHC: the company has acquired a majority stake in one of the leading HR service providers of the Adriatic region The growth of our company has reached a huge milestone with the acquisition of the majority stake in one of the leading HR service providers of the Adriatic region, namely Heads Adriatic group of companies. Thus, WHC Group now provides complex HR services in a total of ten countries, including Hungary. As a result of the acquisition, our company becomes one of the largest players of the industry in Central Europe.
Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában 2022.03.23. - 15:31 Hatalmas mérföldkő a WHC életében: a vállalat többségi részesedést szerzett az Adria régió meghatározó HR-szolgáltatójában Vállalatunk növekedése hatalmas mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy többségi tulajdonrészt szereztünk az Adria régió egyik meghatározó HR-vállalatában, a Heads Adriatic cégcsoportban. Így hazánkat is beleszámítva a WHC Csoport már összesen tíz országban nyújt komplex HR-szolgáltatásokat. Az akvizíciónak köszönhetően vállalatunk Közép-Európa legnagyobb iparági szereplői közé lép.
A WHC Csoport többségi részesedést szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában 2022.03.23. - 16:15 A WHC Csoport többségi részesedést szerzett az Adria régió egyik meghatározó HR-szolgáltatójában Az elmúlt években a WHC Csoport Magyarország meghatározó HR szolgáltatójává vált. A legújabb, hamarosan nyíló miskolci irodánkkal már országosan 11 városban vagyunk jelen, és több, mint 300 munkatársunkkal közösen dolgozunk azért, hogy magas színvonalú szolgáltatásainkkal kiszolgáljuk ügyfeleinket, vevőinket, jelenlegi és potenciális munkavállalóinkat. A WHC-nál kiemelten fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést. A magyar irodáink töretlen fejlődése mellett már évekkel ezelőtt elindítottuk cégünk nemzetközi tevékenységét. Először Ausztriában, majd Szerbiában, Ukrajnában és Szlovákiában indultak el WHC kirendeltségek, és tovább erősítjük a nemzetközi jelenlétünket.
Rengeteg nyitott pozícióval várja az álláskeresőket Észak-Kelet Magyarországon a több mint 30 éves WHC Csoport 2022.03.09. - 13:45 Rengeteg nyitott pozícióval várja az álláskeresőket Észak-Kelet Magyarországon a több mint 30 éves WHC Csoport Hamarosan már két irodával is jelen lesz Észak-Kelet Magyarországon az ország egyik legnagyobb magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalata, a WHC Csoport. A cég célja, hogy összekösse a munkát keresőket a munkáltatókkal. A WHC jelenleg Debrecenben működtet saját kirendeltséget az ország észak-keleti részén, ám néhány héten belül Miskolcon is megnyitja irodáját.  A vállalat mind a fizikai, mind a szellemi munkavállalók számára segít az álláskeresésben, illetve szövetkezeti formában diákok, nyugdíjasok és kismamák számára is kínál munkát.
Jelentős a magasan képzett munkaerő iránti igény a közép-dunántúli régióban 2022.02.23. - 15:50 Jelentős a magasan képzett munkaerő iránti igény a közép-dunántúli régióban A WHC Csoport hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatójaként országos irodahálózatot működtet, hogy partnereit közvetlenül, helyben, a lehető legmagasabb színvonalon tudja kiszolgálni. A vállalat ennek megfelelően az ország gazdaságilag egyik legfejlettebb térségében, a Közép-Dunántúlon mindhárom megyeszékhelyen – így Székesfehérváron, Veszprémben és Tatabányán is – működtet képviseletet. Regionális irodabemutató cikksorozatunk aktuális részében ezt a régiót járjuk körül.
Minősített foglalkoztatóként újabb országok munkaerőpiacait tettük elérhetővé partnereink számára 2022.02.09. - 10:44 Minősített foglalkoztatóként újabb országok munkaerőpiacait tettük elérhetővé partnereink számára A WHC Csoport a 407/2021. (VII. 8.) kormányrendelet szabályai alapján Szerbia és Ukrajna mellett immár további kilenc nem EU-tagország (harmadik ország) munkaerő-kínálatát tudja hiányszakmákban partnerei rendelkezésére bocsátani. Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője a témával kapcsolatban elmondta, hogy mind szellemi, mind fizikai munkakörökben, szinte minden hiányszakmában lehetőség van ezekhez a távolabbi munkaerő-piacokhoz is nyúlni. Interjúnkban további részletek és fontos tudnivalók olvashatók a témában.
Helyben támogatjuk partnereinket: a WHC szegedi és kecskeméti irodáiból szolgálja ki az ország dél-keleti megyéiben működő cégeket 2022.01.26. - 11:44 Helyben támogatjuk partnereinket: a WHC szegedi és kecskeméti irodáiból szolgálja ki az ország dél-keleti megyéiben működő cégeket A WHC Csoport hazánk egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltatójaként országos irodahálózatot működtet, annak érdekében, hogy az ország minden régiójában, helyben tudjuk partnereink számára a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani. Ennek megfelelően Budapest mellett immár 9 megyeszékhelyen vagyunk jelen saját kirendeltséggel. Cikksorozatunk keretében szeretnénk betekintést nyújtani országos irodahálózatunk működésbe, bemutatva az egyes régiók munkaerőpiaci sajátosságait, illetve kirendeltségeink tevékenységét. Első írásunkban a négy megyét átölelő dél-keleti régiót, azon belül pedig kecskeméti és szegedi irodáinkat mutatjuk be. 
Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót! 2021.12.14. - 15:55 Óriási a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban – mutatjuk az öt sztár pozíciót! Az év végi időszak számos iparág számára a csúcsszezont jelenti az évben, így nem meglepő, hogy hatalmasra duzzad ilyenkor az időszakos munkavállalók iránti kereslet. Az ember szinte magától értetődőnek veszi, hogy a kirakatok, bevásárlóközpontok, főterek, sétáló utcák, közterek, éttermek és számos közintézmény ünnepi dekorációba és kivilágításba öltözik, a rengeteg ajándék szentestére csillogó díszcsomagolásban pompázva megérkezik a meghittséget sugárzó, gyönyörűen feldíszített karácsonyfák alá. Abba bele sem gondolunk, hogy mennyi szorgos kéz szükséges ahhoz, hogy az év legfontosabb ünnepére minden készen álljon és a helyére kerüljön. Hogy milyen különleges pozíciók nyílnak meg ilyenkor a munkaerőpiacon? Ebből hoztunk egy csokorra valót alábbi gyűjtésünkben.
Pillantás a jósgömbbe – milyen jövő vár a HR szakmára? 2021.12.09. - 13:46 Pillantás a jósgömbbe – milyen jövő vár a HR szakmára? Ahogy a munka világa, úgy a HR területe is folyamatos változásban van, ami az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt elképesztő mértékben felgyorsult. Valószínűleg nem lesz ez másként az elkövetkező években, évtizedekben sem, a HR-szektorban is gyökeres átalakulások várhatóak. De vajon mi jellemzi majd a jövő HR-pozícióit? Milyen új munkakörök kialakulására számíthatunk? Milyen feladatokat kell ellátniuk a jövő HR-eseinek? Legfrissebb blogcikkünkben körbejárjuk a témát.
Gyors vagy inkább eredményes legyen az új munkaerő felvétele? Lehet mindkettő egyszerre! 2021.11.29. - 22:19 Gyors vagy inkább eredményes legyen az új munkaerő felvétele? Lehet mindkettő egyszerre! Manapság különösen nagy kihívást jelent a munkaerő felvétel, bármilyen szektorról is legyen szó, ez pedig egyre nagyobb nyomást helyez a HR-szakemberekre. A toborzás, az új kollégák felvételének gyorsasága és hatékonysága mind egyre fontosabbá válik, akárcsak a gördülékeny, személyre szabott jelöltélmény megteremtése. A HR-szakemberek különböző szemléletek menték keresik a jelentkezőket és a toborzók munkája is különböző mérőszámok alapján kerül megítélésre. Ilyen például az, hogy mennyi időn belül sikerült betölteni egy pozíciót, és az is, hogyan teljesít a frissen felvett kolléga új munkahelyén. De hogyan lehet mindkettőnek egyszerre megfelelni?
Tényleg állandóan a neten lógnak? „Kalauz” a Z-generációs munkavállalókhoz 2021.11.16. - 10:53 Tényleg állandóan a neten lógnak? „Kalauz” a Z-generációs munkavállalókhoz Megérkeztek a munkaerőpiacra az első digitális nemzedék, a Z-generáció tagjai. Ez amellett, hogy számos lehetőséget rejt, kihívások elé is állítja a munkáltatókat. A húszas éveik elején járó fiatal munkavállalók ugyanis minden őket megelőző generációtól eltérő mentalitással, munkamorállal, készségekkel és elvárásokkal érkeztek meg a munka világába, a munkaadóknak pedig felkészülten kell fogadniuk őket. Hogyan lehet eredményesen megszólítani a Z-generációs munkakeresőket? Milyen elvárásokkal fordulnak jövendőbeli munkáltatóik felé? Mire érdemes felkészülniük a munkaadóknak? Blogcikkünkből kiderül!
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024