Blog

Blog

Nem elég a CSR vagy ESG stratégia 2024.03.05. - 10:01 Nem elég a CSR vagy ESG stratégia Nem elég a CSR vagy ESG stratégia: hosszú távú tervezésre van szükség a megvalósításhoz Napjainkban már megkerülhetetlen menedzsment stratégiává vált a társadalmi felelősségvállalás: a magyar vállalatok működését is egyre inkább meghatározza a környezeti és szociális fenntarthatóság melletti elköteleződés. Ennek hátterében az a nemzetközi és immár hazai tendencia áll, amely szerint a cégek átfogó szemlélettel, stratégiai szinten kezelik a CSR témakörét. Nincs is igazán más választásuk, hiszen egyrészt a törvényi szabályozás, másrészt az üzleti és munkavállalói elvárások is egyre inkább ebbe az irányba mutatnak. Cikkünkben megmutatjuk, a WHC milyen elvek mentén alakította ki a saját CSR stratégiáját.
„Év Vállalkozója” díjban részesült Berta Péter, a WHC ügyvezetője 2023.12.05. - 15:25 „Év Vállalkozója” díjban részesült Berta Péter, a WHC ügyvezetője Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget december 1-jén a budapesti Művészetek Palotájában. A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) által szervezett nagyszabású esemény több száz cégvezető részvételével zajlott. Számos magas szintű szövetségi kitüntetés került átadásra, mint például az egyik legrangosabb hazai érdem, az „Év Vállalkozója” díja is, melyet a WHC ügyvezető-társtulajdonosának, Berta Péternek ítéltek a kiemelkedő teljesítményei elismeréseképpen.
Felmérés: a magyar cégek kétharmada rendelkezik CSR vagy ESG stratégiával 2023.11.28. - 10:58 Felmérés: a magyar cégek kétharmada rendelkezik CSR vagy ESG stratégiával A hazai cégek elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás (CSR) tekintetében, de távol vannak attól, hogy valódi megoldásokat nyújtsanak a szociális és környezeti problémák hatékony kezelésére – derül ki a WHC Csoport és a Scale Impact közös kutatásából. A megkérdezett vállalatok 49 százaléka évente kevesebb mint 5 millió forintot, a menedzsment pedig mindössze havi néhány munkaórát tud CSR-aktivitásokra fordítani. A cégek több mint felénél a HR területhez tartozik a társadalmi felelősségvállalás, ám az erre szánt kapacitás és erőforrás nagyon limitált – így a kitűzött stratégiai célok leginkább elszigetelt tevékenységekben valósulnak meg.
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021
Családbarát Vállalat 2024