Blog

Blog

Generációk a munkerőpiacon 2023.03.31. - 14:02 Generációk a munkerőpiacon Jelenleg immár négy különböző generáció aktív a munkaerő-piacon, ezzel eddig soha nem tapasztalt kihívásokat okozva a munkáltatóknak. A különböző korcsoportokhoz tartozó munkavállalók ugyanis merőben eltérő preferenciákkal, gondolkodásmóddal, munkamódszerrel, elvárásokkal rendelkeznek, máshogy motiválhatók és különböző kommunikációs stílusokat igényelnek. Mégis hogyan lehet ebből előnyt kovácsolni és a sokszínűséggel, a különböző generációk együttműködésével hatékonyságot és eredményességet növelni? Erre keressük a választ!
Előzd meg a kiégést! 2023.03.17. - 16:38 Előzd meg a kiégést! A burnout szindróma – vagyis a kiégés – egyre elterjedtebb, mely hosszútávon fennálló fokozott érzelmi megterhelés, stresszhatások következtében alakul ki és fizikai-érzelmi-mentális kimerüléssel jár. A kiégés következtében elveszítjük motivációnkat, munkakedvünket, céljainkat, úrrá lesz rajtunk a reménytelenség érzése. A kiégést elkerülni könnyebb, mint kezelni, megelőzéséhez azonban mind a munkavállaló, mint a munkáltató aktív hozzájárulása szükséges. Blogcikkünkben bemutatjuk a kiégés folyamatát, tüneteit, valamint megelőzésének eszközeit is.
Új távlatokat nyitnak a Magyarországon tanuló külföldi diákok a munkaerőpiacon – érdemes lecsapni rájuk! 2023.02.21. - 08:58 Új távlatokat nyitnak a Magyarországon tanuló külföldi diákok a munkaerőpiacon – érdemes lecsapni rájuk! Egyre több egzotikus nyelvet anyanyelvként beszélő külföldi hallgató vállal munkát hazánkban Új trend van kibontakozóban Magyarországon: egyre több távoli országból érkező fiatal folytatja egyetemi tanulmányait itthon. Az angol mellett valamilyen ritkább, de keresett nyelven – például franciául, arabul, mongolul vagy kínaiul – anyanyelvi szinten beszélő, motivált és képzett diákok pedig szívesen vállalnak munkát is tanulmányaik mellett. Ez pedig számos magyarországi – akár külföldi központú, hátterű – vállalat számára valóságos aranybányát jelent a munkaerő szempontjából.
A WHC mesterséges intelligenciával segíti a külföldi munkavállalók magyarországi beilleszkedését és mindennapi életüket 2022.11.24. - 15:26 A WHC mesterséges intelligenciával segíti a külföldi munkavállalók magyarországi beilleszkedését és mindennapi életüket A hiányszakmákban továbbra is szükség van külföldi munkavállalókra a termelési szint fenntartásához és ezzel a magyar munkahelyek megőrzéséhez. Ennek megfelelően egyre több hazai cég foglalkoztat távoli országokból (jellemzően Ázsiából) érkező kollégákat – hiszen erre a magyar jogszabályok könnyített feltételek mellett lehetőséget biztosítanak. Ráadásul ebben a legújabb technológiák is egyre nagyobb segítséget jelentenek: a WHC Csoport mesterséges intelligencián alapuló chatbot megoldást alkalmaz annak érdekében, hogy megkönnyítse a külföldi munkatársakkal folytatott kommunikációt, beilleszkedésüket és mindennapi életüket.
Stratégiai partnerséget kötött a WHC Csoport és a 3rdGEN – ellenállóbbá tennék a cégeket a nehezebb gazdasági körülmények között 2023.02.10. - 10:16 Stratégiai partnerséget kötött a WHC Csoport és a 3rdGEN – ellenállóbbá tennék a cégeket a nehezebb gazdasági körülmények között A vállalatoknak nemcsak a száguldó inflációval és az elszálló rezsiszámlákkal kell megküzdeniük a romló gazdasági környezetben, hanem munkavállalóikra is a korábbiaknál több figyelmet kell fordítaniuk. Egy nemzetközi kutatás szerint a dolgozók harmada legfőbb munkahelyen kívüli stresszforrásként a megélhetési válságot jelölte meg. Az előttünk álló nehezebb időszakból azok a cégek kerülhetnek ki győztesen, amelyek időtálló üzleti stratégiával, kellően erős szervezeti kultúrával rendelkeznek és képesek megtartani kulcs-munkavállalóikat. Magyarország egyik vezető munkaerő-szolgáltatója, a WHC Csoport éppen ezért stratégiai partnerséget kötött a 3rdGEN vállalati tanácsadó céggel, hogy közös erővel támogassák a hazai cégeket.
WHC Csoport: egyelőre nem érezhető visszaesés a munkaerő-kölcsönzés terén 2022.10.13. - 11:27 WHC Csoport: egyelőre nem érezhető visszaesés a munkaerő-kölcsönzés terén Friss hírek szerint már a kormány legmagasabb szintjén is meredeken növekvő munkanélküliséggel számolnak a következő időszakban, ennek azonban még semmi jele a munkaerőpiacon. Nem csak a legfrissebb KSH statisztikák szerint van csúcson a foglalkoztatás, hanem az egyik legnagyobb hazai munkaerő-kölcsönző vállalat, a magyar tulajdonú WHC Csoport tapasztalatai is ezt mutatják. A piaci igények azt jelzik, hogy mind a magasan képzett, mind a középfokú szakképzettséggel rendelkező munkavállalókból, mind a szakképzettség nélküli munkaerőből továbbra is hiány van egyelőre.
aon award 2018
kincentric award 2019
kincentric award 2020
kincentric award 2021