Ukránoknak szóló magyar nyelvkönyv kiadását támogatta a WHC Csoport
Ukránoknak szóló magyar nyelvkönyv kiadását támogatta a WHC Csoport
Ukránoknak szóló magyar nyelvkönyv kiadását támogatta a WHC Csoport

Ukránoknak szóló magyar nyelvkönyv kiadását támogatta a WHC Csoport

A szomszédos országban zajló háború kirobbanása óta a WHC Csoport Magyarország egyik legnagyobb HR-szolgáltató vállalataként minden lehetséges módon segíti ukrán munkavállalóit, illetve családjaikat. Most éppen egy ukránoknak szóló magyar nyelvkönyv kiadását támogattuk.

Akárcsak a WHC Csoport és számos további vállalat és cég Magyarországon, a Raabe Klett Kiadó is elkötelezett az ukrajnai konfliktus elől hazánkba menekülők rövid és hosszú távú megsegítésében egyaránt. Legutóbbi kiadványukkal, a MAGYAR nyelvkönyv ukránoknak című könyvükkel azoknak a menekülteknek szeretnének segítséget nyújtani, akik hosszabb vagy rövidebb időre hazánkban szeretnének letelepedni, munkát vállalni, vagy gyermekeiket iskoláztatni.

A kiadvány páratlan összefogással készült el: a Raabe Klett Kiadó felkérésére a Pentalingua Fordítóiroda, a Korrekt Nyomda, valamint vállalatunk, a munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozó, a WHC Csoport mind gondolkodás nélkül állt a kezdeményezés mellé. Az összefogás keretében minden résztvevő cég saját költségén végezte el a kiadvány megszületéséhez szükséges munkát.

 A nyelvkönyv létrejöttét a hozzájáruló cégek közösen ünnepelték egy könyvátadás formájában. A szűk körű, szerény eseményen a Raabe Klett Kiadó ügyvezetője, Szaniszló Szilvia a Pentalingua Fordítóiroda képviselője, Litomiczky Zsófia jelenlétében 1.000 példányt adott át a MAGYAR nyelvkönyv ukránoknak című kiadványból Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője számára, hogy a könyveket szétosszák a vállalat által foglalkoztatott ukrán munkavállalóknak és családtagjaiknak.

Az összefogásban részt vevő vállalatok, így a WHC is reméli, hogy a könyv segítségével hathatós támogatást nyújthatnak a kényszerűen lakhelyet változtató ukrán felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.